ΠΑΙΔΙ

Η ARTION EDUCATION τα Σαββατοκύριακα δίνει την ευκαιρία στο παιδί να μοιραστεί βιωματικά μαζί με τους γονείς του, σ’ ένα χώρο Τέχνης και υψηλής αισθητικής στον οποίον φιλοξενούνται έργα εικαστικών δημιουργών διεθνούς φήμης, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές δράσεις με ξεκάθαρο παιδαγωγικό στόχο που υλοποιούνται από καταξιωμένους επιστήμονες και καλλιτέχνες:  μουσειοπαιδαγωγούς,μουσικοπαιδαγωγούς,ψυχοπαιδαγωγούς που αφηγούνται με πρωτοποριακό τρόπο, ηθοποιούς, θεατρολόγους, εικαστικούς που παίζουν κουκλοθέατρο διαφορετικών σχολών και με χρήση ποικίλων τεχνικών.Το παιδί (5-12 ετών) κατορθώνει αυθόρμητα να εκφραστεί δημιουργικά, με λόγο και κίνηση, δίνοντας διέξοδο στη δημιουργική του φαντασία. Η «διάδραση» βοηθά το παιδί να ενταχθεί κοινωνικά, να αναπτύξει ελεύθερη προσωπικότητα και κυρίως τη δεξιότητα της ομαδικής συνεργασίας.

IMG_2847-texni

ΤΕΧΝΗ

Παιδιά και γονείς έρχονται σε δημιουργική επαφή με την Τέχνη, σε ένα κλίμα όπου η αιθητική παιδεία παίζει πρωτεύοντα ρόλο, μέσα σε ένα κλίμα χαράς, χαλαρότητας, δημιουργικής έμπνευσης, αυθόρμητης  διάθεσης για μοίρασμα λεκτικό, κινητικό, εικαστικό. Το παιδί νιώθει χαρά γιατί ταυτίζεται με το γονιό, όχι για κάποιο χόμπυ αυτή τη φορά αλλά για την αγάπη του προς την Τέχνη και τις εκφάνσεις αυτής: Θεατρική Τέχνη, Μουσική, Αφηγηματική Τέχνη, Υποκριτική.

Το όλον δεν χαρακτηρίζεται  διόλου από  «τυχαιότητα». Αντίθετα, ο επιστημονικός σχεδιασμός και η επιμέλεια  από την ARTION EDUCATION – σε συνεργασία με καταξιωμένους δημιουργούς και παιδαγωγούς – στοχευμένων εκπαιδευτικών, εικαστικών, διαδραστικών, ψυχαγωγικών προγραμμάτων με ξεκάθαρους παιδαγωγικούς στόχους συμβάλλει στη διαμόρφωση της παιδικής προσωπικότητας και ετοιμάζει τα παιδιά (4-12) στην ομαλή ένταξή τους ως πολίτες του αύριο  στον κόσμο της «Παγκοσμιοποίησης»  διατηρώντας τα στοιχεία της «ελληνικότητάς» τους.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Παιδιά και γονείς έρχονται σε δημιουργική αλληλεπίδραση με τη Μουσική μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα μουσικοκινητικής τα οποία υλοποιούνται από  επιλεγμένους, καταξιωμένους Μουσικοπαιδαγωγούς συνεργάτες, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του παιδιού αλλά και την εξειδίκευση στα αντίστοιχα μουσικά ρεύματα του Μουσικοπαιδαγωγού.

Στο πλαίσιο αυτό,η Μουσικοκινητική εντάσσεται στη διεύρυνση της αισθητικής αγωγής του παιδιού και συμβάλλει στη νοητική και συναισθηματική του ωρίμανση και ισορροπία. Πραγματοποιείται μία Κυριακή τον μήνα σε 15-μελή ομάδες παιδιών.

Σημαντικό επίσης είναι ότι το παιδί μέσα από αυτές τις δημιουργικές μουσικές δραστηριότητες μαζί με το γονιό αισθάνεται ασφάλεια,αποκτά ένα νέο τρόπο επικοινωνίας,κοιωνικοποιείται φυσικά και αβίαστα με το να καλείται να λειτουργήσει σε συλλογικό επίπεδο μέσα από την ένταξή του σε ομάδες.Ενώ,παράλληλα καλλιεργεί τη φαντασία του και συγχρόνως ανακαλύπτει ένα μοναδικό τρόπο ψυχαγωγίας.

IMG_2830-mousiki
IMG_2455-paramithi

ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Η Τέχνη της Προφορικής Αφήγησης, διευρύνει τους  ορίζοντες σε μικρούς και μεγάλους αλλά κυρίως στα παιδιά. Καλλιεργεί τη φαντασία τους. Τα βοηθά ν’αναπτύξουν την αντιληπτική τους δεξιότητα και να εμπλουτίσουν τη γλώσσα τους, μέσα από αρχέτυπους και παραδοσιακούς μύθους. Μ’αυτόν τον τρόπο η επικοινωνία τους με τους ανθρώπους και τον κόσμο γύρω τους γίνεται ουσιαστικότερη και αμεσότερη, ειδικά στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας και της γρήγορης συσσωρευτικής πληροφόρησης.

Η αφήγηση παραμυθιού σε συνεργασία με πρωτοπόρους συνεργάτες, ταξιδεύει χωροχρονικά, με μαγικό τρόπο το κοινό μας – παιδιά και ενήλικες – στις αρχέγονες μνήμες, στα παραδοσιακά ήθη και έθιμα, ωθώντας τους να κατανοήσουν τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας, και ταυτόχρονα επικοινωνώντας τους πανανθρώπινες αξίες εμπλουτίζοντας έτσι, το αξιακό τους σύστημα.

ΘΕΑΤΡΟ

Η ARTION EDUCATION επιλέγει επώνυμες θεατρικές ομάδες αλλά και πρωτότυπες ως προς τις τεχνικές κούκλας και εικαστικής ταυτότητας, Ομάδες Κουκλοθέατρου για παιδιά (3-11 ετών) και γονείς, επειδή η ποιοτική ψυχαγωγία, συμβάλλει στην ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης με την ταύτιση ρόλων των παιδιών με γνωστούς ήρωες του παραμυθιού. Άλλωστε η καλλιέργεια της υποκριτικής τέχνης, θεωρείτο από αρχαιοτάτων χρόνων υψίστης παιδαγωγικής και αισθητικής αξίας, αφού συντελεί στη  πνευματική και ομαλή συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού !

Στην ARTION EDUCATION, σε ένα κλίμα δημιουργικότητας, το παιδί συνοδευόμενο από το γονιό, σ΄ένα χώρο Τέχνης, όπου εκτίθενται έργα γνωστών εικαστικών δημιουργών από  την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, παύει να νιώθει παθητικός θεατής αλλά μέρος του εικαστικού περιβάλλοντος κι αρχίζει μετά την κουκλοθεατρική παράσταση  να παρατηρεί από μόνο του τα εκθέματα. Τα παιδιά γνωρίζουν τις κούκλες από κοντά αγγίζοντάς τες. Είναι τόσο μεγάλη η χαρά τους, όταν οι ήρωες της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας και του παραμυθιού κατεβαίνουν από τη σκηνή και συστήνονται στα παιδιά. Η απόσταση θεατή και ηθοποιού εκμηδενίζεται. Κοινό τους… το ηθικό δίδαγμα, το «μήνυμα» που θα εμπλουτίσει  ως μια νέα αξία το αξιακό τους σύστημα.

Οι Παραστάσεις κουκλοθεάτρου πραγματοποιούνται μία  Κυριακή το μήνα, την ίδια πάντα ώρα 12:00-13:00.

IMG_2830-mousiki